PSYCHEDELICA

Dit is een kleine greep, een korte preview van de serie GROW STORY waarin ik persoonlijke verhalen vastleg over psychedelica en hoe het gebruik van diverse plant medicijnen bijdraagt aan persoonlijke groei, heling & zelf-ontdekking. Iedere week deel ik 1 video met een persoonlijk verhaal waarin we met 1 persoon de diepte in gaan. Meld je aan voor de nieuwsbrief om updates te ontvangen, of abboneer via Youtube om een melding te krijgen van nieuwe videos. Maryam Hassouni, succesvolle actrice & schrijfster kampte jarenlang met depressie. Het slikken van anti-depressiva maakte het niet beter, integendeel, het maakte haar agressief en 8 kilo vreetbuien verder dacht ze, 'dit moet anders'.


Kickboxer Redouan Cairo zocht zijn toevlucht in Party Drugs om te dealen met problemen in een moeilijke tijd. Op feestjes bracht hij leuke nachten door in euforie en tijdelijk genot, maar de dag erna kwam de onvermijdelijke (after party) dip en harde confrontatie van problemen die onopgelost bleven. Hij realiseerde dat party drugs voor hem vooral een toevlucht was en vond zijn antwoorden met psychedelica. 


De Politie trof KindePorno aan op een computer en kregen het vermoeden dat Naomi hier op stond. Tijdens een verhoor zag Naomi beelden terug van haarzelf als 13 jarig meisje. Daarmee werd een pot opengetrokken van haar verleden waarbij veelvuldig seksueel misbruik heeft plaatsgevonden binnen de familie. Compassie & vergeving opbrengen voor haar oom leert ze met pysychedelica.


Jeroen raakte vanaf zijn 11de verslaafd aan alchohol, speed en pillen. Op zeer jonge leeftijd probeerde hij te ontsnappen uit het ‘nu’ en maskeerde hij pijn uit het verleden door dagelijks gebruik. Volgens de kliniek was verslaafd zijn een ziekte en heb je dat voor het leven. Tijdens zijn eerste ceremonie leerde hij al dat hij wel degelijk zijn 'ziekte' kon genezen door middel van psychedelica. 


Afaf had altijd slechte relaties met mannen. Door misbruik in het verleden was ze erg vijandig in omgang met het andere geslacht. Dit belemmerde haar in omgang met vrienden, collega's en potentiële partners. Innerlijk reizen leerde Afaf uit het slachtoffer rol te kruipen en het verleden te accepteren. In het proces van accepteren en zelf liefde ontwikkelen ontmoette ze de liefde van haar leven. Nu maken ze samen innerlijke reizen om dieper te helen en groeien.


Danutha plande haar eerste reis nadat een vriendin erover vertelde. Zonder nadenken ging ze het gewoon doen. Tijdens haar reis merkte ze dat ze er eigenlijk nog helemaal niet klaar voor was en kwam ze in contact met een donker stuk van haarzelf gevuld met diepgewortelde angsten. 


Lester heeft een druk bestaan als ondernemer maar in vrije tijd verkent hij graag de hoeken van zijn hoofd, lichaam en geest met behulp van psychedelica. Als ervaren ‘reiziger’ merkt hij dat hoe dieper hij gaat, hij steeds meer nieuwe denkpatronen vindt. ‘Ik krijg inzichten die me als ondernemer veel mogelijkheden geven om dingen anders te kunnen belichten of te bekijken, dat is een goede asset’.