Van vluchtgedrag naar helen

Jeroen raakte vanaf zijn 11de verslaafd aan alchohol, speed en pillen. Op zeer jonge leeftijd probeerde hij te ontsnappen uit het ‘nu’ en maskeerde hij pijn uit het verleden door dagelijks gebruik. Volgens de kliniek was verslaafd zijn een ziekte en heb je dat voor het leven.

Op zijn 27ste kwam hij in een afkickkliniek terecht. Binnen 1 jaar was hij volledig afgekickt van alle middelen. Heel fijn! Maar de pijn en trauma’s die hij verdoofde met deze middelen, waren nog steeds aanwezig. Zijn vluchtgedrag bleef nog altijd op de loer. De pijn, nog altijd voelbaar. De 'ziekte' niet geheeld.

Een vriend nam hem mee naar een ceremonie met psychedelica. Tijdens zijn innerlijke reis met plant medicijnen leerde hij steeds meer over zichzelf, zijn pijn & trauma’s. Hiermee kon hij alles een plekje geven. Hij leerde hoe pijn (duister) te transformeren naar kracht en voelde steeds meer verbinding en liefde met zichzelf en anderen. Hiermee verdween langzaam aan ook de drang om te vluchten van pijn, moeilijke situaties en relaties en durfde het steeds meer aan te gaan. Zo begon hij zelf met het helen van zijn ‘ziekte’ oftewel: de pijn die verscholen ligt onder verslaafd gedrag.

Toen hij zijn familie vertelde over zijn helingsprocessen met psychedelica, voelde hij vooral weerstand en zorgen vanuit de familie. Familieleden waren vooral bang dat dit weer een verslaving was, aan nieuwe middelen. Intussen ziet ook zijn familie hoe Jeroen is aangesterkt en gegroeid en heeft de nieuwsgierigheid zelfs zijn oma bereikt. Zijn Oma heeft op 83 jarige leeftijd haar eerste reis gemaakt met plant medicijnen onder begeleiding van Jeroen zelf. Family healing for real!

GROW STORY is een reeks van videos waarin mensen hun ervaringen delen met Psychedelica en hoe deze positieve effecten hebben op hun persoonlijke groei, heling & zelf ontdekking. ABONNEER om een melding te krijgen van de eerstvolgende GROW STORY.
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/ro2qrw6doZc?si=Sek0L2TzwNm2609M" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>